wedstrijdvan de week

Historische titel voor voetballers SVC 2000 na winst op Bieslo

Print
Historische titel voor voetballers SVC 2000 na winst op Bieslo

De selectie van SVC gaat uit zijn dak na het behalen van de titel Foto beneden: trainer Ricardo Wassenberg ondergaat een champagnedouche Afbeelding: Jeroen Kuit

roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Reuver / Beesel -

SVC 2000 is terug in de derde klasse. Na een 3-2 zege op Bieslo en puntverlies van de achtervolgers Kessel en TSC is de titel binnen. Een historisch kampioenschap, want het woord ‘kampioen’ is uniek in de geschiedenis van de fusieclub.

Bij SVC 2000 had er niemand vooraf rekening mee gehouden. Kampioen op paasmaandag? Nee, dat zou vrijwel onmogelijk zijn. Bestuurslid Maurice Voestermans kon zijn zenuwen niet in bedwang houden toen de ruststanden bekend werden bij de wedstrijden Kessel-EMS en Koningslust-TSC’04.

Bloemen halen

„Moeten we dan toch nog bloemen gaan halen vandaag?”, vroeg hij zich hardop af. Gedurende de tweede helft stond Voestermans veelvuldig in contact met voorzitters Mart van Rengs (Koningslust) en Jan Stemkens (Kessel).

Vijf minuten voor tijd kreeg hij via één van de vele telefoontjes te horen dat Koningslust de 1-1 had gemaakt tegen TSC én dat EMS de 0-3 had binnen getikt in Kessel. Gevolg: SVC kroonde zich toch nog enigszins verrassend nu al tot kampioen in de vierde klasse D.

Groot gejuich

Ook op de reservebank waren de standen op de andere velden bekend. Een groot gejuich barstte dan ook los toen het laatste fluitsignaal klonk. Een uniek en historisch moment voor de club, ontstaan uit Swift’36 en SV Victoria: het eerste elftal van SVC 2000 heeft namelijk – tot gistermiddag – opvallend genoeg nog nooit een kampioenschap mogen vieren.

In 2007 en 2013 werd promotie afgedwongen via de nacompetitie. Maar anno 2019 is daar eindelijk verandering in gekomen. Dat succes komt voor een groot gedeelte op het conto van trainer Ricardo Wassenberg. De oefenmeester start na de zomer aan zijn zesde seizoen bij de club, verdeeld over twee periodes.

Hij was als speler bij de promotie in 2007 en hij was het ook die SVC in 2013 als trainer naar de eerste klasse leidde. „Daar denk ik nog wel eens aan terug. Het was toen een uniek moment. Nu is het taak om die lijn terug door te zetten. We hebben, buiten Johnny Burhenne (38), een jong team waarmee we nog jaren vooruit kunnen. Dat is mooi.”

Begon te vervelen

Iets meer dan een handvol jaren na de promotie naar de eerste klasse tuimelde de club terug naar de vierde klasse. Van de in dit seizoen inmiddels 21 gespeelde competitiewedstrijden werden er liefst negentien omgezet in een overwinning en ging er slechts één wedstrijd verloren (2-0 tegen TSC’04).

Een terechte kampioen dus. „Het begon een beetje te vervelen”, lachte doelpuntenmaker Abdel-Ilah Aziz. „Het was niet meer echt spannend. Daarom moesten we ook echt promoveren naar de derde klasse.”

Ook aanvoerder Max Huybregts was in zijn nopjes met de titel in de vierde klasse D. „Het zat er natuurlijk aan te komen, maar dat het nu al zo ver is, is echt verrassend en fantastisch. Aan de stand zie je het ook: wij zijn gewoon te goed voor de vierde klasse. We gaan nu elke week een feestje vieren.”

Verdiend

Afgelopen zaterdag had SVC al met dikke cijfers gewonnen van Reuver (7-1). Maandagmiddag in de wedstrijd tegen Bieslo kwam de ploeg al snel op voorsprong. Na ruim een kwartier spelen stond het via kopballen van Max Huybregts en Patrick Cox al 2-0. Pas tien minuten voor tijd viel de 3-0 via een hard schot van verdediger Abdel-Ilaz Aziz.

De twee goals van Bieslo-spits Ron Sillen vlak voor het einde (3-2) waren alleen nog maar voor de statistieken. „Dit is heerlijk”, genoot doelman Charly Esser. „Een verdiend kampioenschap over het hele seizoen gezien. Maar je moet het natuurlijk altijd wel nog afmaken. Het werd nog wel even spannend op het laatst.”

Terwijl de confettikanonnen en champagnekurken de lucht in gingen, genoot trainer Wassenberg in zijn door champagne doorweekte shirt zichtbaar van het feestje van ‘zijn’ jongens.