vierde klasse a

En de geschiedenis herhaalt zich voor voetballers Haslou

Print
En de geschiedenis herhaalt zich voor voetballers Haslou

Teleurstelling bij Haslou. Weer heeft de ploeg de kans op de titel tegen RKHSV laten liggen. Afbeelding: Annemiek mommers

maastricht / Itteren / Elsloo -

Haslou heeft wéér een ultieme kans laten liggen om in Maastricht kampioen te worden. In een krankzinnige wedstrijd verloor het met maar liefst 6-3 van RKHSV.

Voor veel Haslou-fans staat 27 mei 2018 als een zwarte dag te boek. De ploeg presteerde het namelijk om op de allerlaatste speeldag tegen RKHSV de titel uit handen te geven. Die uitglijder deed denken aan de manier waarop Ajax zich in 2016 te pletter liep op De Graafschap.

Ultieme wraak

Nu, 330 dagen later, kon de ultieme wraak worden genomen. Haslou kon namelijk wéér kampioen worden, uitgerekend tegen datzelfde RKHSV.Maar op het prachtige, zonovergoten sportpark van Heugem werd opnieuw het feestje voor Haslou verpest.

„Net zoals vorig jaar hebben we ze wéér te pakken”, zei RKHSV-aanvoerder Gianni Theunisz. „Dezelfde gespannen kopjes van vorig jaar waren zichtbaar. Daardoor begonnen we ook zo goed.”

Toch niet weer?

De thuisploeg kwam inderdaad goed uit de startblokken. Uit twee corners troffen Niels Bastiaens en even later Jorn Huizinga gemakkelijk het doel: 2-0. ‘Het zal toch niet wéér gebeuren’, klonk het langs de zijlijn. Maar nog voor rust rechtte Haslou de rug en kwam zelfs op voorsprong: 2-3.

Het bijzondere was echter, dat Haslou zich in het tweede bedrijf op alle fronten kinderlijk liet kennen. RKHSV pakte de bezoekers bij de strot en maakte de 3-3.

Mentale dip

Die gelijkmaker was een dreun voor de gasten. Haslou verkeerde in een mentale dip en wist zich geen raad meer met RKHSV. De Maastrichtenaren haalden bij Haslou het bloed onder de nagels vandaan en de ploeg van trainer Ed Hendriks vergat daardoor te voetballen.

Even later betekende de rode kaart voor Levi Smeets en de daaruit volgende penalty de definitieve genadeklap voor de gasten. De score liep zelfs op tot 6-3 en zo ging Haslou voor het eerst dit seizoen ten onder. Geluk voor Haslou is dat het wél nog een herkansing krijgt op eigen bodem komende zondag tegen Bunde .