hoofdklasse b

Voetballers halve finalist Minor knokken voor lijfsbehoud

Print
Voetballers halve finalist Minor knokken voor lijfsbehoud

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

nuth / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Door de 0-1 nederlaag tegen SV Meerssen moet RKSV Minor nu serieus rekening houden met nacompetitie om degradatie te ontlopen. Meerssen staat nu zesde en is best of the rest.

Behalve koploper Groene Ster is ook Minor doorgedrongen tot de laatste vier van het bekertoernooi. Een knappe prestatie van de ploeg van Guido Leunissen. Maar er is één belangrijk verschil met de lijstaanvoerder: Minor moet nog vol aan de bak voor handhaving in de hoofdklasse.

Focus op competitie

Bekersucces is mooi, maar coach Leunissen richt zich op het belangrijke competitieslot. „Na de winterstop haalden we flink wat punten en het bereiken van de halve finale van de beker is dan ook een mooie prijs. We kijken van wedstrijd tot wedstrijd en focussen ons nu vooral op de competitie. We hebben de punten keihard nodig.”

Die punten kan opponent Meerssen overigens ook gebruiken, want de ploeg is nog niet helemaal veilig.

Pompen of verzuipen

Voordat Minor onder de druk van Meerssen uitkwam, was er al een kwartier gespeeld en leidde Meerssen verdiend door een doelpunt van George Simon:0-1. Behalve een schot van Amin Elalji (knap gekeerd door Geoffrey Jacobs) en Koen Claasens, die net voor rust een teenlengte tekortkwam voor een treffer, was de thuisclub niet gevaarlijk geweest. Het gevaar Elalji werd op vakkundige wijze beteugeld door verdediger Jeroen Kuijs.

Het duel bleef gelijkopgaand waarin beide ploegen beurtelings betere fases kenden, maar echt spektakel voor beide doelen ontbrak. Omdat Minor meer risico’s nam, dacht Meerssen met counters in de slotfase toe te slaan. Dat gebeurde niet. Ook het pompen of verzuipen van Minor bood geen soelaas, waardoor het zure gevoel over de nederlaag bleef.

Poppodium

De kleedkamer van de gasten leek na afloop een poppodium. De onlangs 23 jaar geworden tweeling Jeroen en Jasper Kuijs - dit seizoen voor het eerst samen in de basis - kon er met een big smile even aan ontsnappen.

„We zijn echt een collectief”, zegt Jeroen. „Dat zag je vooral na de voorsprong, die we met zijn allen verdedigden. We gaven weinig weg.” Jeroen is rechterverdediger, Jasper staat aan de linkerkant in de defensie. ,,We willen per se die zesde plek en dan hebben we het heel goed gedaan”, vindt Jasper.