derde klasse b

Jonge en onervaren voetballers DVO pakken winst op karakter

Print
Jonge en onervaren voetballers DVO pakken winst op karakter

Afbeelding: Getty Images

sittard / Brunssum / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Na zes nederlagen op rij weet DVO eindelijk weer wat winnen is. Op eigen veld won het overtuigend met 2-0 van Langeberg.

In eerste instantie leek het een desastreus paasweekeinde voor DVO te worden. Op zaterdag verloor het op eigen veld met grote cijfers van MMC Weert (0-4). Des te knapper was de wijze waarop de rug gerecht werd tegen Langeberg. Slechts twee dagen na de zeperd tegen Weert boekte de thuisploeg een zwaarbevochten 2-0-zege.

Op karakter

„Wij hadden die eerste wedstrijd nog in de benen, Langeberg had vrij en was daardoor duidelijk in het voordeel tegen ons. Wij hebben deze overwinning op karakter gepakt”, straalde aanvoerder Luuk Hennes. „Het voelt heerlijk om na zes nederlagen op rij weer eens te winnen. We zijn nog lang niet veilig, maar dit hadden we wel echt nodig om de ban te breken.”

Exemplarisch voor wanorde

Op de overwinning was helemaal niets af te dingen. Binnen vijf minuten zorgde Alex Niessen voor de 1-0. Hij kon intikken na een sterke dribbel van Sven Houben. De aanvaller schudde twee verdedigers van zich af en gaf de perfecte voorzet. Na een half uur werd de score verdubbeld door Koen Cuijpers. Hij pikte de bal af van de voet van zijn teamgenoot Niessen en rondde koeltjes af: 2-0.

De treffer was exemplarisch voor de wanorde bij de bezoekers. Toegegeven: na de openingsgoal vocht Langeberg eventjes terug en kreeg het enkele kansen. Maar het was vooral DVO dat ijzersterk alles dichthield en tussen beide treffers door nog de kruising raakte (vrije trap Cuijpers).

Jong en onervaren

„In al mijn jaren bij Langeberg was de eerste helft zowat het slechtste wat ik gezien heb”, baalde trainer Dave Zafarin. „Onze opdracht was negen punten halen uit de laatste vier wedstrijden. Alleen dan kunnen we nog meedoen om promotie. Door deze nederlaag moeten we dus drie keer winnen. Spelen we zoals de tweede helft, dan kan alles nog. Maar onze eerste 45 minuten leken nergens op.”

DVO trok de overwinning verdiend naar zich toe. De Sittardenaren bivakkeren voorlopig weer even (vlak) boven de degradatiestreep. Hennes: „De nacompetitie is natuurlijk levensgevaarlijk voor een jonge en onervaren groep zoals wij. We geven allemaal honderd procent en hopelijk is dat op het einde genoeg om ons veilig te spelen.”