vierde klasse a

Voetbalcoach Vincken (SCG): ‘Ik wilde die gasten niet meer zien’

Print
Voetbalcoach Vincken (SCG): ‘Ik wilde die gasten niet meer zien’

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

gronsveld / Schimmert -

Vorige week verloor SCG nog kansloos met 8-0 bij Schimmert. Gisteren won het met maar liefst 5-2 van RKASV en is het ontlopen van de nacompetitie opeens een reëel scenario.

Dit seizoen is het vooral kommer en kwel bij SCG. Afgelopen zomer keerde het na degradatie meteen terug naar de vierde klasse. Nu dreigt het alweer eruit te vliegen. Hoe is dat nou te verklaren?

Vier versterkingen

Bestuurslid Math Wolfs is in zijn verklaring heel nuchter. „Het ontbreekt ons gewoon aan kwaliteit dit seizoen. In de voorbereiding verwelkom je vier versterkingen en denk je een leuk seizoen tegemoet te gaan. Maar al snel kwamen er strubbelingen in de groep en nog voordat de competitie begon, waren die vier alweer vertrokken.”

Daarnaast spelen volgens Wolfs ook onregelmatige diensten op het werk de ploeg parten. „En mogen wij blij zijn dat Daalhof het nog veel slechter doet, dus rechtstreekse degradatie is gelukkig niet aan de orde.”

Boos om instelling

Verrassend was het dus gisteren dat SCG een grote overwinning behaalde. Trainer Maurice Vincken was boos om de instelling van vorige week en verwijderde meteen twee spelers uit de selectie.

„Ik wilde die gasten niet meer zien en heb nu spelers van lagere teams bereid gevonden uit te helpen. Heerlijk dat dit meteen resultaat oplevert.”

Venijn in de slotfase

Al heel vroeg in de wedstrijd kwam het hard werkende SCG aan de leiding. Vito Haenen, die maar liefst vier keer scoorde, verschalkte toen doelman Sven Heuts: 1-0. In het verdere verloop van de eerste helft kreeg RKASV drie grote kansen, maar doelman Tom Vissers was niet te passeren en ranselde die ballen steeds uit zijn doel.

Tot vlak voor de rust. Toen stiftte Samir Roebroeks de bal fraai over de goalie heen: 1-1. Het venijn zat in de slotfase. Nadat beide teams een strafschop hadden gemist, was het weer Haenen die een verdedigingsfout afstrafte: 2-1.

De vreugde was echter van korte duur. Roy Dreesen bekroonde een mooie aanval met de gelijkmaker. Maar toch stapte SCG met een ruime overwinning van het veld. Haenen, Niels Goessens en opnieuw Haenen zorgden voor de 5-2 eindstand.