vierde klasse b

Voetballers KVC Oranje pakken kampioenschap in vierde klasse

Print
Voetballers KVC Oranje pakken kampioenschap in vierde klasse

Ontlading bij KVC Oranje na de 2-3 van Chris Frauenrath (links). Afbeelding: johannes timmermans

kerkrade / Eygelshoven -

KVC Oranje pakte maandag de titel. Het won de Kerkraadse derby met 2-3 van RKTSV en daardoor keren de oranjehemden na vijf jaar terug in de derde klasse.

De club uit Bleijerheide behaalde vorig seizoen een fraaie derde plek, maar trainer Paul van Putten wilde in zijn tweede jaar niets minder dan de titel.

Zijn spelers stelden hem niet teleur. Vanaf de eerste wedstrijd was KVC Oranje koploper en zes wedstrijden voor het einde werd het kampioenschap, en dus promotie naar de derde klasse, veiliggesteld.

Grote zege voorspelt

De meegereisde supportersschare voorspelde een grote zege. Thuis werd RKTSV immers met 6-0 verslagen. De fans leken gelijk te krijgen, want binnen het half uur zetten Joey Niesters en Martijn Sangen KVC Oranje op een 0-2 voorsprong en dacht iedereen dat de buit binnen was.

RKTSV vond het echter welletjes, kwam beter in het spel en trok nog voor rust via treffers van Jeffrey Leeyen en Rafief Soleymon de stand gelijk: 2-2.

Grote euforie

In de tweede helft waren de gasten het helemaal kwijt. RKTSV was de betere ploeg, kreeg kansen, maar benutte deze niet. Het lukte KVC Oranje, dat alleen nog maar kon tegenhouden, pas in de slotfase om een goede aanval op te zetten.

Met nog twee minuten op de klok greep Chris Frauenrath zijn kans. Hij knalde de 2-3 binnen. Grote euforie volgde: vuurwerk en knallende champagnekurken. De zo begeerde titel was binnen.

Wat een duel!

KVC Oranje-aanvoerder Sangen: „Wat een duel! 2-0 voor en het dan nog bijna weggeven. Dit was misschien wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen.”

Of het de zenuwen waren, weet Sangen niet. „Maar gelukkig trokken we de overwinning in de slotfase naar ons toe en is de promotie een feit.”