Vlaggen stadhuis halfstok voor Sri Lanka

Print
Vlaggen stadhuis halfstok voor Sri Lanka

Vlaggen op het stadhuis halfstok.

Maastricht / Itteren -

De vlaggen op het stadhuis van Maastricht hangen sinds maandag halfstok.

De gemeente wil op die manier haar medeleven tonen met de slachtoffers van de aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka.

Het initiatief komt, net als na de aanslagen van half mei in Nieuw Zeeland, van raadslid Halil Mermi (Seniorenpartij). „Op momenten als deze moeten wij onze saamhorigheid uitdragen”, legt Mermi uit, „tot welke religie wij ons ook bekennen.” Mermi pleit opnieuw voor overleg tussen pastoors, dominees, rabijnen en imams.

Het liefste zou Mermi zien dat Maastricht zijn solidariteit met de slachtoffers van terreur uit in een stille tocht door de stad. „Maar daar mag ik als raadslid niet het initiatief toe nemen”, legt hij uit, „dat moet van onderop komen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen