Toptalenten treden aan voor Kleeberg Challenge

Print
Toptalenten treden aan voor Kleeberg Challenge

De Kleeberg Challenge, uitdaging voor wielertalent. Afbeelding: Walter Loozen

Mechelen -

De negende editie van wielercriterium voor jeugdrenners, nieuwelingen en junioren De Kleeberg Challenge wordt verreden op zaterdag 4 mei, vanaf 10.00 uur. Start en finish zijn gelegen op de Kleeberg.

Uit heel Nederland en België verzamelen zich renners uit elke categorie in Mechelen. Om 10.00 uur starten de renners uit jeugdcategorie 4 als eerste. Achtereenvolgens zullen de jongens en meisje uit de jeugdcategorieën 5,6 en 7 aan de start verschijnen. Naast de reguliere uitslagen strijden de jeugdrenners om de Limburg Cycling Jeugdcup. Op de Kleeberg wordt gestreden om de bolletjestrui als eerste van een reeks klimwedstrijden.

De nieuwelingen starten om 13.30 uur voor een rit over 52 kilometer. De wedstrijd telt mee voor de nationale klimmerstrofee. Om 15.30 uur gaan de junioren heren de Kleeberg bedwingen. 78 kilometers moeten zij afleggen op het 2,6 kilometer lange parcours.

Meer informatie is te vinden op de website www.kleebergchallenge.nl of op de facebookpagina die op de wedstrijddag steeds actueel nieuws zal blijven verzorgen.