Koninklijke Harmonie van Thorn op concertreis naar Sint Petersburg

Print
Koninklijke Harmonie van Thorn op concertreis naar Sint Petersburg
Thorn -

De Koninklijke Harmonie van Thorn vertrekt zaterdag 27 april op concertreis naar Sint Petersburg. Het orkest concerteert dan in het kader van een cultureel uitwisselingsproject met het Rimsky-Korsakov Musical College in de concertzaal van het conservatorium en in de Lutherse Kerk in Sint Petersburg.

De leden van de Koninklijke Harmonie bezichtigen ook het cultureel erfgoed in de stad. Op het programma staan een Citytour, een bezoek aan Museum De Hermitage, het Peterhof (ook wel het Russische Versailles genoemd) en een concert van het Mikhailovsky Symphony Orchestra in een origineel Russisch theater.

Om dit alles mogelijk te maken, is de reiscommissie bijna een jaar bezig geweest met het regelen van vervoer, accommodaties, visa en de ontwikkeling en afstemming van het programma ter plaatse. Ook zijn aparte afspraken nodig voor het transport van grote instrumenten zoals bastuba’s, euphoniums, bassax, baritonsax en trombones. Die mogen namelijk niet zonder ‘safety care’ in het vrachtruim van het vliegtuig mee.

Om de hoge kosten voor deze concertreis te financieren zijn bijdragen aan deze unieke uitwisseling via de crowfundingspagina welkom. De avonturen van de Koninklijke Harmonie van Thorn zijn op Social media te volgen. Tijdens de reis worden foto’s en video’s geplaatst op Facebook en Instagram