MVV Barometer

MVV door de ogen van: Frans Heuts

Print
MVV door de ogen van: Frans Heuts

Afbeelding: Archieffoto Laurens Bouvrie

Maastricht / Itteren -

Hoe is de stand op de MVV Barometer van VIA Limburg? Vandaag MVV Maastricht door de ogen van supporter en sponsor Frans Heuts van Keurslagerij Heuts.

Als kleine ondernemer sponsort Frans Heuts (56) MVV met een bescheiden bedrag vanwege zijn grote liefde voor de Maastrichtse club. Heuts zou graag zien dat meer kleine ondernemers in de stad dat zouden doen. “MVV is de club van de mensen.” Het feit dat de Stichting ‘Veer zien MVV’ een van de grootste sponsoren van MVV is, doet Heuts deugd. “Het zijn de supporters die veel voor hun club doen. Wekelijks zetten tientallen vrijwilligers zich in. Daar heb ik veel respect voor. Dat is voor mij ook écht MVV, want MVV is van de Mestreechteneer.” De slager is er trots op dat MVV het op eigen kracht doet. “Ze hebben er financieel slecht voor gestaan en het bestuur heeft daarna keuzes gemaakt. Ze houden ook nog altijd aan dat beleid vast.” Dat de prestaties van de club niet altijd goed zijn, dat is een van de gevolgen van die keuzes, weet Heuts heel goed. “Natuurlijk wil je als supporter altijd dat het sportief beter gaat, de club leeft nog en dat is het allerbelangrijkste.”

Als jonge jongen ging Heuts al naar MVV kijken. “Je gaat met vriendjes en dan ben daarna je steeds vaker in het stadion te vinden”, blikt hij terug op die tijd. Toch komt er de klad in als hij naar Utrecht vertrekt om zijn vak te leren. “De interesse verdween niet, want die blijf je houden, maar wel zijdelings.” Als het een paar jaar geleden slecht met MVV gaat, komt Heuts met een klant in zijn winkel aan de praat over MVV. “Hij vroeg me of ik nog ging kijken en toen ik nee zei, heeft hij me een keer meegenomen. Zo is het weer begonnen en voordat je het weet ga je weer elke thuiswedstrijd.” Sinds circa tien jaar heeft Heuts weer een seizoenkaart. “Het voelt als thuiskomen. MVV is een stukje gezelligheid en meer dan alleen voetbal. We zijn dan onder ons. Ik ben trots op MVV en ik vind het geweldig dat de club zich ook naast het voetbal inzet voor de maatschappij.”

Heuts zit tijdens de wedstrijden op de Q-Park tribune en leeft fanatiek mee. Zijn weekend laat hij niet verpesten door een nederlaag, maar een slechte avond heeft hij er wel soms van. “Als het elftal een geweldige wedstrijd heeft gespeeld en dat net niet wint, dan kan ik ook trots zijn. Dat is ook een beetje typisch MVV. We hebben in de loop der jaren ook wel wat weerstand opgebouwd door teleurstellingen”, zegt hij met een lach. “Als MVV-supporters mopperen we veel, maar een week later zitten we toch weer.” Heuts hoopt dat MVV de nacompetitie nog haalt. “Het zal spannend worden, maar het staat dichtbij elkaar. Misschien kunnen ze in een flow komen, al zie ik ze niet zomaar promoveren, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.”