Treechloop krijgt voor het eerst een jeugdloop

Print
Treechloop krijgt voor het eerst een jeugdloop

De Treechloop is met enkele pittige hellingen een uitdaging voor de deelnemers. Afbeelding: Diana Scheilen

Maastricht / Itteren -

De omgeving van de St. Pietersberg staat zondag 28 april centraal in de 42ste editie van de Treechloop. De wedstrijd met start en finish op het terrein van Watersportclub Treech ‘42 start om 11.00 uur. Nieuw is de jeugdloop

De loop met een lengte van 11,8 kilometer is een van de meest populaire hardloopwedstrijd in de regio. De organisatie is in handen van Atletiek Maastricht. Het parcours van de 11,8 kilometer, met start en finish aan de Hoge Kanaaldijk 70 is sinds het prille begin nagenoeg onveranderd gebleven. De Treechloop is een grote ronde over heuvelachtig terrein. Na de eerste drie vlakke openingskilometers wacht in België een 600 meter lange klim door het bos van Caestert met wisselende stijgingspercentages. Door de stijgingen tussen de 12 en 16 procent mag met recht gesproken worden van een kuitenbijter. De klim brengt de lopers naar het op 115 meter boven Nieuw Amsterdams Peil gelegen Caestert.

Via verharde wegen en goed begaanbare bospaden, over een vlak tot lichtgolvend parcours, gaat de tocht via de Observant, het Encibos en over het plateau van St. Pietersberg richting Slavante. Van daaruit loopt het parcours weer naar beneden richting de Lage Kanaaldijk en de finish.

Jeugdloop

Nieuw is dat de organisatoren dit jaar een wedstrijd over 7,8 en een jeugdloop over 2,9 kilometer hebben toegevoegd aan het programma. De start van de 7,8 kilometer is om 13.00 uur en volgt voor een deel het parcours van de 11,8 kilometer. De jeugdloop van 2,8 kilometer is bestemd voor de jeugd geboren in 2007/2008 (pupillen A) en start om 11.15 uur.

Op de wedstrijddag kan men tot een half uur voor de start nog inschrijven. Inschrijfbureau, kleedgelegenheid en start/finish zijn gelegen op het terrein van Watersportclub Treech ‘42, Hoge Kanaaldijk 70. Meer info op www.Treechloop.nl.