Gedeputeerde Ger Koopmans maakt theaterdebuut in De Tent van Bell

Print
Gedeputeerde Ger Koopmans maakt theaterdebuut in De Tent van Bell

Ger Koopmans is ook president van de OLS Federatie. Afbeelding: Peter Schols

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Gedeputeerde Ger Koopmans staat half mei tijdens theaterproductie De Tent van Bell in Venlo voor het eerst als acteur op de planken. Koopmans speelt de president van de Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS), een functie die hij in realiteit ook vervult.

De vierde editie van De Tent van Bell, bij het Limburgs Museum, staat in het teken van het Akkermansgilde dat dit jaar 425 jaar bestaat. De tent wordt omgetoverd tot feesttent van de ‘Akkermannen’.

Leta Bell is gastvrouw in de tent terwijl het koningsschieten in volle gang is. Zij probeert alles in goede banen te leiden, maar wordt daarbij gestoord door Bertus (Robert Bouten). Die denkt zich tot koning te kronen, maar krijgt concurrentie van Mientje (Hadewych Minis). Een ambtenaar uit Den Haag, die veel lijkt op een zanger uit Amsterdam (Henk Poort), dreigt alles te verstoren door het schieten te verbieden. De president van het OLS duikt vervolgens op en geeft het verhaal een verrassende wending.

Het verhaal is geschreven door Frans Pollux, de regie is in handen van Servé Hermans van de Toneelgroep Maastricht. De voorstellingen zijn op 16, 17 en 18 mei.

Het Akkermansgilde viert zijn 425-jarig bestaan een week eerder. Op zaterdag 11 mei is er op de Keulsepoort in Venlo een gratis toegankelijke kindermiddag. Diezelfde avond wordt de tent gebruikt voor een inmiddels uitverkochte Venlose muziekavond. Zondag 12 mei trekken 64 schutterijen, gildes en muziekvereniging door de Venlose binnenstad. Het Akkermansgilde schat in dat zo’n 1500 a`2000 personen meelopen tijdens de optocht.