Panorama Mesdag in de Watertoren

Print
Panorama Mesdag in de Watertoren

Kunst bekijken in en rond de monumentale watertoren. Afbeelding: Evenementen Kern Schimmert

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

Tijdens Kunstroute Rondje Watertoren op zondag 28 april is het mogelijk om in de Watertoren van Schimmert een ‘Rondje Mesdag’ te doen.

De Schimmertse fotograaf Jean Jacques Spuisers heeft zich laten inspireren door de omgeving van de Watertoren. Vanuit het allerhoogste punt van de toren heeft hij een heel rondje vastgelegd. Deze panoramafoto is te bewonderen in het vat middels een oneindige foto van anderhalve meter hoog en meer dan 40 meter lang.

De route ‘in en om de watertoren’ gaat vervolgens nog wat verder. In de lekbak van de Reus van Schimmert is een expositie ingericht om een idee te krijgen van de herbestemming van de Watertoren in het kader van IBA Parkstad. Naast een stukje historie van het gebouw wordt het nieuwe interne ontwerp van de Drie Architecten onthuld en getoond.

Verder zijn er werken van meer dan 60 kunstenaars op 37 locaties te bewonderen. Van schilderkunst, tot grafisch werk, van fotografie tot keramiek, van sieraden tot een workshop mergel bewerken. Er is een variëteit aan kunst te zien. Verschillende kenmerkende Schimmertse hoeves en andere particuliere tuinen en binnenlocaties hebben de poorten geopend.

Kunstroute Rondje Watertoren is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.