Foutje: Venlo vervangt drie verkeerde infoborden

Print
Foutje: Venlo vervangt drie verkeerde infoborden
Blerick / Hout-Blerick -

De gemeente Venlo laat drie verkeerd gefabriceerde bewegwijzeringsborden in Blerick en Hout-Blerick vervangen. Het vervangen van één bord kost ongeveer 150 euro.

De gemeente Venlo plaatste vorige week 35 nieuwe bewegwijzeringsborden in Blerick en Hout-Blerick. Na plaatsing bleek dat er in drie gevallen een fout is gemaakt. Zo staat vlakbij gemeenschapshuis Muspelheim in Blerick een bord dat verwijst naar gymzaal Musselplein. Bij multifunctionele accommodatie Zalzershaof in Hout-Blerick staat een bord met de tekst Zalzerhof. In Blerick staat bij Boulevard Hazenkamp een bordje dat mensen in de richting van sporthal Egerbos stuurt.

De gemeente Venlo laat in een reactie weten dat ‘waar mensen werken, fouten worden gemaakt’. Volgens de gemeente zijn in de afgelopen maanden honderden borden vervangen in de verschillende stadsdelen. De gemeente heeft dinsdagochtend opdracht gegeven de fouten in Blerick en Hout-Blerick te herstellen.

Hans Huijs van het Wijkoverleg Blerick en Pieter Vercoulen van de dorpsraad in Hout-Blerick betreuren de fouten. Beiden hadden naar eigen zeggen gevraagd om de aanduidingen voor plaatsing te mogen controleren. Ze gaan ervan uit dat de verkeerde borden snel vervangen worden.