Viering Koningsdag in Venlo op plein voor stadhuis

Print
Viering Koningsdag in Venlo op plein voor stadhuis

De fietsparade start dit jaar bij Klup 77. Afbeelding: Kinderfeesten Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Koningsdag in het stadsdeel Venlo wordt dit jaar centraal gevierd op de Markt voor het stadhuis. Door alle festiviteiten op één plek te concentreren, hopen de organiserende partijen het Oranjefeest in dit stadsdeel een nieuwe impuls te geven.

De nieuwe opzet is een gezamenlijk initiatief van de Joeks-Jagers, het Oranje Circus, het Comité Kinderfeesten Venlo en de Stichting Horeca Altstad Venlo, waarin de kasteleins van D’n Dorstigen Haen, Old Dutch en Central samenwerken.

Vanaf 10.30 uur kunnen kinderen hun fiets, step of bolderkar versieren bij Klup77, voorheen De Splinter, waarna ze in optocht met muziek van de Joeks-Jagers via de route Nieuwstraat – met defilé voor Domani – Klaasstraat, Vleesstraat naar de Markt trekken. Daar bevinden zich ook de springkussens en andere attracties van het Oranje Circus, dat door de komst van de tijdelijke winkel van de 2Brüder dit jaar niet terecht kan in het Nolenspark. Het vertrek is definitief; wanneer de nieuwe Koningsdagformule aanslaat, zal het Oranje Circus niet meer terugkeren naar de oude plek.

Om 20.00 uur begint de traditionele taptoe van de Joeks-Jagers. Ook daarna is er muziek op het plein. Alle gedecoreerden worden ontvangen bij Domani.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen