Tegelen en Belfeld kleuren oranje op Koningsdag

Print
Tegelen en Belfeld kleuren oranje op Koningsdag

In beide dorpen trekt een oranje fietsparade door de straten. Afbeelding: Bart Douben

Tegelen -

Op 27 april, zijn verjaardag, steekt Nederland massaal de vlag uit voor koning Willem Alexander, die dit jaar 52 wordt. Ook in Tegelen en Belfeld wordt Koningsdag uitbundig gevierd.

In Tegelen hebben het Oranjecomité, carnavalsvereniging de Boereraod en de winkeliers weer de handen ineen geslagen en een feestelijk programma samengesteld. Ook scouting Tichlouw doet mee. Naast de kindermarkt, braderie, Oranje Parade, het seniorenkienen en straattheater wordt de hele dag amusement geboden op het parkeerterrein aan de Bongerdstraat. Tussen 10.00 en 19.00 uur zijn er optredens van de Nolles Bluesband, DJ Stevie en de Boerejoekskapel. Ook zijn er kinderattracties. De parade van versierde fietsjes, steps, skelters en bolderkarren over de Kerkstraat start om 11.30 uur, de kindervrijmarkt begint al om 8.00 uur en de winkels en braderie zijn vanaf 10.00 uur open. Het kienen is van 14.00 tot 17.00 uur in het pand van PSW aan het Wilhelminaplein. De kindermarkt vindt ditmaal plaats op de parkeerplaats van In de Beeten.

In Belfeld wordt de Koningsboom opgericht, op het plein bij de Hamar. De fietsoptocht start ditmaal om 13.45 uur, vanaf 14.00 uur is er muziek van G Mix-It. De groep Zoë Maar Veur de Jen organiseert de festiviteiten dit jaar samen met Samen Winnen, het samenwerkingsverband van Belfeldse verenigingen. Daardoor is er een uitgebreid aanbod van sport en cultuur. Bezoekers kunnen kennis maken met dertien lokale clubs, van de harmonie tot de schutterij en de brandweer.