Koningsmarkt Blerick weer de grootste van Limburg

Print
Koningsmarkt Blerick weer de grootste van Limburg

Op elke vierkante meter wordt handel gedreven. Afbeelding: Wim van Groenendaal

Blerick -

Blerick pronkt op Koningsdag zoals elk jaar met de Koningsmarkt, die al sinds mensenheugenis te boek staat als de grootste van heel Limburg.

Zaterdag wordt zowat op elke vierkante meter handel gedreven. Ook de kindervrijmarkt, die al voor dag en dauw begint, kent qua omvang zijn gelijke niet kent in de hele provincie. Al voor het aanbreken van de dag heerst er volop bedrijvigheid op en rond het Lambertusplein en de omliggende straten, waar kinderen vanaf 7.00 uur zelfgemaakte en tweedehands spullen aan de man en vrouw proberen te brengen. Ondanks een uitbreiding van straten zijn opnieuw alle verkoopplekken bezet, reserveren is niet meer mogelijk.

De Kinderfantasiemarkt, zoals de vrijmarkt voor de jeugd heet, gaat over in de braderie die zich als een lange oranje slinger door het centrum slingert. De Koningsmarkt duurt van 9.00 tot 18.00 uur, ook de winkels zijn dan open.

Zoals elk jaar is er de hele dag muziek op de markt en bij de cafés. Op het Antoniusplein speelt vanaf 14.00 uur BigBand’81, om 15.00 en 16.30 uur treden de Joeksjagers op.

Aan de oranjemarkt ook weer een goed doel gekoppeld, ditmaal is gekozen voor Kidzbase.