Monument Nicky Verstappen wordt toch weer hersteld

Print
Monument Nicky Verstappen wordt toch weer hersteld

Afbeelding: De Limburger

Brunssum / Heibloem -

De vernielde gedenksteen voor Nicky Verstappen op de Brunssummerheide wordt toch weer hersteld. Dat zal op korte termijn gebeuren, kondigt een woordvoerder van de gemeente Brunssum aan.

Een wandelaar trof het monument op 5 april zwaar gehavend aan. De hoeken waren er vanaf geslagen. Na eerdere vernielingen werd de zuil steeds hersteld. Begin april lieten de ouders van de in 1998 gedode jongen echter weten daar de zin niet meer van in te zien. ,,Er zat al een laag op als extra versteviging, maar als je iets wilt vernielen, krijg je het altijd wel kapot.”

Lees ook: Monument Nicky Verstappen weer vernield; van familie hoeft het niet meer gemaakt te worden

Na een recent gesprek met burgemeester Gerd Leers van Brunssum komen Berthie en Peter Verstappen evenwel op hun standpunt terug. ,,Ze stellen het toch op prijs als het monument hersteld wordt”, verklaart een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente neemt dat voor haar rekening. Wanneer de reparatie plaatsvindt is nog niet duidelijk, wél dat het op korte termijn zal gebeuren. ,,Het krijgt voorrang.”

Dinsdagochtend hield de politie Heerlenaar Eric A. aan als verdachte van de vernieling. De rechter veroordeelde de verwarde man eerder al in 2008 en 2013 voor hetzelfde vergrijp.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen