Invallers scoren: Grot en Steijn bezorgen VVV punt

Print
Invallers scoren: Grot en Steijn bezorgen VVV punt

Afbeelding: VI Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft in Heerenveen een punt gepakt: 2-2. De zeventienjarige Sem Steijn - zoon van de trainer- scoorde de gelijkmaker in de slotfase. Ook Jay-Roy Grot scoorde voor de Venlonaren.

Typisch gevalletje van zomeravondvoetbal in Heerenveen met twee ploegen die heel tam aan de wedstrijd begonnen. Belangrijk verschil: Heerenveen was voor rust ook echt gevaarlijk, VVV op een actie van Johnatan Opoku na eigenlijk niet. Michel Vlap benutte voor de thuisploeg een van zijn twee kansen. Tino Susic was hem uit het oog  verloren. Daarna kregen Ben Rienstra (paal) en Sam Lammers (gelukje Unnerstall) nog goede mogelijkheden.

VVV - dat zonder de door de club geschorste Ralf Seuntjens speelde - startte na rust met Jay-Roy Grot voor Peter van Ooijen. Die wissel gaf het team een impuls. Susic stuurde Grot in de 56ste minuut diep en de linksbuiten benutte die kans feilloos: 1-1.

Blessures
Na die goal bleef VVV de aanval zoeken. Ook nadat Opoku geblesseerd moest uitvallen en Tristan Dekker voor hem het veld in kwam. Maar het was Heerenveen dat opnieuw op voorsprong kwam. Vlap scoorde nu met het hoofd. In de slotfase moest Susic geblesseerd naar de kant. Sem Steijn kwam hem vervangen. Ook die invaller scoorde uiteindelijk. In de slotfase maakte Steijn gelijk. Nota bene in zijn tweede optreden in de eredivisie.