‘Treinstations voor Grubbenvorst, Haelen en Baexem’

Print
‘Treinstations voor Grubbenvorst, Haelen en Baexem’

Afbeelding: DDL

Grubbenvorst / Haelen / Baexem -

Grubbenvorst, Haelen en Baexem krijgen de komende jaren een treinstation. Dat blijkt uit een plan van spoorbeheerder ProRail aldus De Telegraaf. De plannen worden woensdag gepresenteerd. De stations zouden in 2028 klaar moeten zijn.

Er worden komende tien jaar twintig tot dertig nieuwe treinstations gepland. Dat is volgens spoorbeheerder ProRail noodzakelijk om de verwachte reizigersgroei van dertig à veertig procent op te vangen.

Lees ook:ProRail werkt aan station van de toekomst

De kosten van de extra stations zijn circa dertig miljoen euro per stuk. In de Telegraaf zegt ProRail-topman Pier Eringa: „Het kan niet anders. Ook moeten we frequenter snellere treinen laten rijden om niet vast te lopen in het openbaar vervoer.” Vooral de behoefte aan goede regionale stations is volgens Eringa groot.

In mei 2017 werden de plannen van station Grubbenvorst doorgeschoven naar het najaar. Dat er nu toch een station zou gaan komen, is een verrassing. Ook over de stations van Haelen en Baexem lopen al langer gesprekken. Tussen de stations Weert en Roermond is geen enkel treinstation voor treinreizigers om in te stappen.