Ook twijfels over vergoedingen voor verblijfskosten van FvD-Kamerlid Theo Hiddema

Print
Ook twijfels over vergoedingen voor verblijfskosten van FvD-Kamerlid Theo Hiddema

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Kamerlid Theo Hiddema heeft de afgelopen twee jaar mogelijk te veel vergoedingen voor ‘verblijfskosten in Den Haag’ geïncasseerd.

De politicus van Forum voor Democratie, die officieel in Maastricht woont, krijgt nu nog de maximale toeslag van ruim 24 duizend euro netto per jaar voor Kamerleden die verder dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen. In werkelijkheid woont Hiddema vooral in Amsterdam, waardoor hij op minder recht heeft. Dat schrijft de Volkskrant.

Hiddema overweegt het te veel ontvangen geld terug te geven als inderdaad blijkt dat de Kamer ‘te gul’ voor hem is geweest. De politicus zegt niet te hebben geweten van de zogenoemde verblijfskostenregeling, een onkostenvergoeding die oploopt naarmate Kamerleden verder weg van het Binnenhof wonen.

Dion Graus

Dinsdag werd bekend dat het Heerlense Kamerlid Dion Graus mogelijk ten onrechte een jaarlijkse vergoeding van ruim 24.000 euro krijgt. De PVV’er zegt echter zich niet schuldig te hebben gemaakt aan fraude met zijn adresgegevens om extra geld van de Tweede Kamer op te strijken.