Sevenumse jeugd oefent na schooltijd voor KinjerOLS

Print
Sevenumse jeugd oefent na schooltijd voor KinjerOLS

Scholieren oefenen het schieten met de zware buks. Afbeelding: KinjerOLS

Sevenum -

Leerlingen van de Sevenumse basisscholen oefenen niet tijdens de lesuren maar na schooltijd voor het KinjerOLS dat op 25 juni in hun woonplaats wordt gehouden.

Dynamiek Scholengroep, waartoe basisscholen De Horizon en De Dobbelsteen behoren, en de openbare school de Krullevaar kozen voor deze nieuwe opzet vanwege de toegenomen werkdruk voor leerkrachten. Die maakt het volgens de scholen lastig om de voorbereiding binnen het bestaande leerplan in te passen. Bijkomend voordeel is dat hierdoor alle kinderen uit de groepen 6 en 7 van de drie scholen kunnen meedoen. Ze worden begeleid door leden van de organiserende schutterij St. Sebastianus en oud-leerkrachten.

In totaal zullen zo’n duizend kinderen van dertig scholen uit Nederlands- en Belgisch Limburg op 25 juni deelnemen aan het KinjerOLS.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen