Gemeente Weert wil kunstwerk van oude kraan Landbouwbelang

Print
Gemeente Weert wil kunstwerk van oude kraan Landbouwbelang

Tot 2016 heeft de oude loskraan van Landbouwbelang in Roermond opgeslagen gelegen. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De gemeente Weert zoekt kunstenaars die van de oude loskraan van Landbouwbelang een industrieel kunstwerk willen maken voor een nieuw parkje aan de Werthaboulevard.

Bij de sloop van het pand van Landbouwbelang aan de Zuid-Willemsvaart in 2004 is de loskraan van het gebouw gedemonteerd en in Roermond opgeslagen. Omdat de opslag zesduizend euro per jaar kostte en het niet vlotte met de herplaatsingsplannen, is de roestige kraan in 2016 terug naar Weert gekomen waar die sindsdien bij de milieustraat ligt.

Herplaatsing van de kraan bij de nieuwbouw die nu aan het kanaal verrijst, stuit op bezwaren van Rijkswaterstaat. Daarom is het plan opgevat een kunstwerk te laten maken. De gemeente zal maximaal vier kunstenaars selecteren die zich tot 24 mei kunnen aanmelden om ontwerp en kostenraming te maken. De winnaar krijgt budget om het idee uit te voeren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen