Lichtjestocht in Roermond voor slachtoffers aanslagen Sri Lanka

Print
Lichtjestocht in Roermond voor slachtoffers aanslagen Sri Lanka

In Amsterdam werd dinsdag op de Dam een wake gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka. In Roermond vindt donderdagavond een lichtjestocht plaats. Afbeelding: ANP

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In Roermond vindt donderdagavond een lichtjestocht plaats voor de slachtoffers van de recente aanslagen in Sri Lanka. Die start om 20.00 uur vanaf het Stationsplein en voert via het Munsterplein naar de Markt.

De tocht is een initiatief van de in Heel woonachtige Joyce Bonné, die als baby vanuit Sri Lanka werd geadopteerd. „Kort na de aanslagen kreeg ik allemaal berichten van bekenden die vroegen of mijn familie in orde was. Toen had ik nog niet meegekregen wat er was gebeurd. Twee zussen wonen in Colombo maar bleven ongedeerd. Als eerste reactie wil je op het vliegtuig stappen en gaan helpen, maar dat stuitte op praktische bezwaren. Toen ontstond het idee om een lichtjestocht te organiseren.”

Wit

De tocht is niet alleen bedoeld voor de Sri Lankaanse gemeenschap, iedereen is uitgenodigd om mee te lopen. Bonné: „We vragen aan mensen om zelf een lichtje of lampje mee te nemen en ook witte kleding dragen of iets wits mee te nemen, aangezien dat in Sri Lanka de kleur van de rouw is. Uiteindelijk zal ik op de markt een korte toespraak houden en kunnen daar ook de lichtjes worden neergezet en bloemen worden neergelegd.”

Verzamelen voor de tocht gebeurt donderdagavond om 19.45 op het Stationsplein in Roermond. Om 20.00 uur vertrekt de tocht om via het Munsterplein naar de Markt te lopen.