Inval bij Anderlecht: onderzoek naar witwaspraktijken en criminele organisaties

Print
Inval bij Anderlecht: onderzoek naar witwaspraktijken en criminele organisaties

Onderzoekers van het federaal parket hebben woensdagochtend een inval gedaan op het trainingscomplex van de Belgische voetbalclub RSC Anderlecht. De politieactie zou te maken hebben met een onderzoek naar witwaspraktijken en criminele organisaties rond spelersmakelaars.

,,RSC Anderlecht verleent zijn volledige medewerking”, aldus woordvoerster Marie Verbeke. De inval staat los van ‘Operatie Propere Handen’, het grootschalige onderzoek naar fraude - witwaspraktijken, omkoping en matchfixing - in het Belgische voetbal.

Op het centrum in Neerpede bevindt zich ook de administratie-afdeling van Anderlecht. Anderlecht was niet ingelicht en weet niet waar de speurders naar op zoek zijn. De club onthoudt zich voorlopig dan ook van commentaar tot er meer duidelijkheid is. Vermoedelijk worden enkele documenten van transfers in beslag genomen.

KBVB

Naar aanleiding van de dossiers die onderzocht worden, heeft er vanochtend ook een inval plaatsgevonden bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Laken. Ook daar zijn enkele transferdossiers meegenomen voor onderzoek. Behalve in Neerpede en Laken doet het federaal parket ook invallen in Schaarbeek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen