Circus strijkt noodgedwongen neer in Venlo door gezondheidsproblemen tourmanager

Print
Circus strijkt noodgedwongen neer in Venlo door gezondheidsproblemen tourmanager
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Circus Freiwald is noodgedwongen neergestreken op een terrein bij de Keulse Barrière in Venlo na gezondheidsproblemen van de tourmanager.

Circus Freiwald verzorgde in februari twee weken lang optredens op het kazerneterrein in Blerick. Bedoeling was om daarna door te trekken naar andere voorstellingen in het land. De tourmanager van het circus werd echter getroffen door een hartinfarct.

Vanwege hardloopwedstrijd de Venloop kon het circus niet langer blijven staan op het kazerneterrein in Blerick. De gemeente Venlo stelde daarop een stuk grond aan de Keulse Barrière ter beschikking. Het circus staat daar in afwachting van een nieuwe voorstelling.

Natascha Freiwald van het gelijknamige circus laat weten dat er hard gewerkt wordt aan een vertrek uit Venlo. „Maar dat is niet zomaar geregeld”, zegt ze. Volgens haar kunnen daar weken overheen gaan. Wel zegt ze dat het circus eigenlijk op zoek is naar een geschikter terrein om tijdelijk te kunnen verblijven. Freiwald heeft daarvoor een oproep op Facebook geplaatst.

Een woordvoerder van de gemeente Venlo laat weten dat het circus inmiddels al langer op het terrein staat dan oorspronkelijk gedacht. „Maar we weten dat ze er serieus mee bezig zijn. Bovendien heeft niemand er last van.” De afdeling handhaving bekijkt de situatie op het terrein tweemaal per week.

Volgens Freiwald gaat het ondertussen al een stuk beter met de tourmanager van het circus.