Dodelijke slachtoffers crash A12 komen uit één familie, een van hen ging trouwen

Print
Dodelijke slachtoffers crash A12 komen uit één familie, een van hen ging trouwen

De ravage na het ongeluk op de A12 bij Den Haag. Afbeelding: AD/District 8

De Turkse gemeenschap in Den Haag is in diepe rouw nadat dinsdag- op woensdagnacht vier jonge mannen uit één familie om het leven zijn gekomen bij een ongeluk op de A12 bij Den Haag. Een van hen zou binnenkort trouwen.

Het fatale ongeluk is als een harde klap aangekomen. ,,Heel heftig. Het waren bekende jongens in de Turkse gemeenschap. Iedereen kende ze wel”, zegt Tahsin Cetinkaya van de Turks-Islamitisch Culturele Stichting Den Haag.

Het gaat om twee broers en een neef uit één familie met Turkse wortels uit Zoetermeer en Den Haag: Yunus (16), Emre (18) en Mohammed (21). Het vierde slachtoffer is een zwager, die binnenkort zou trouwen. ,,De hele Turkse gemeenschap is in rep en roer. Het nieuws gaat snel rond.”

Hennafeest

Het viertal was onderweg van een hennafeest, een ceremonie die gehouden wordt voor de bruiloft. Dat feest had de komende dagen plaats moeten vinden. ,,Dat eindigt nu in zo’n drama”, aldus Cetinkaya. Kennissen en vrienden van de familie zijn nu druk bezig met het regelen van de uitvaart. ,,Zo hoort dat in de Turkse gemeenschap. De ouders en directe familie kunnen dan in alle rust het verlies verwerken.”

Bij het Turkse centrum in de Kempstraat zijn woensdag veel mensen bijeengekomen om te rouwen. De lichamen van de omgekomen jongeren worden daar woensdagmiddag nog verwacht. Naar verwachting worden ze donderdag begraven.

Vragen

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Volgens de politie waren er geen andere voertuigen bij betrokken. Volgens getuigen reed de auto met het viertal door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail aan, waarna de wagen achter de vangrail op de zijkant terechtkwam.