Van der Breggen juicht voor vijfde keer op rij in Waalse Pijl

Van der Breggen houdt Van Vleuten en Langvad achter zich. © AD/BELGA

Wereldkampioene Anna van der Breggen heeft voor de vijfde keer op rij de Waalse Pijl gewonnen. Op de slotklim van de Muur van Hoei bleek de 29-jarige renster van Boels-Dolmans de sterkste van een uitgedund groepje met toppers.

Redactie

Achter de ‘Koningin van de Muur van Hoei’ eindigde Annemiek van Vleuten, net zoals zondag in de Amstel Gold Race, als tweede na 118 kilometer. De derde plaats ging naar Annika Langvad, ploeggenote van Van der Breggen bij Boels-Dolmans.

Van der Breggen viel op het goede moment aan en passeerde in de laatste steile bochten Katarzyna Niewiadoma, die zondag nog de beste was in de Amstel Gold Race. Van Vleuten kwam nog sterk opzetten en haalde Niewiadoma en Langvad in, maar kwam tekort om Van der Breggen nog te bedreigen.

Voor de Limburgse ploeg Boels-Dolmans is de zege van Van der Breggen meer dan welkom. De rensters van ploegleider Danny Stam grossierden dit voorjaar in ereplaatsen, maar overwinningen bleven beperkt tot die van Chantal Blaak in Omloop Het Nieuwsblad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.