Twee weekenden afsluiting A76 in mei

Print
Twee weekenden afsluiting A76 in mei

Afbeelding: ILLUSTRATIES GEONIUS

Nuth / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade -

Wegens grootschalige werkzaamheden wordt de A76 in mei twee weekenden gedeeltelijk afgesloten.

In het weekend van 17 tot en met 20 mei wordt een onderdoorgang van de A76 verwijderd. In de rijrichting vanuit Kerensheide richting Aken wordt de A76 ter hoogte van het turboverkeersplein in Nuth afgesloten. De nieuwe af- en toerit van de A76 worden ingezet als bypass. Op de bypass geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Tijdens de weekendafsluiting is tevens de afrit Nuth vanuit Kerensheide afgesloten. Het verkeer wordt hier omgeleid via afrit Schinnen, de Nieuwe Nutherweg en Daelderweg.

Afsluiting A76 en N281

Vanuit Aken wordt de A76 afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en toerit Nuth. De N281 tussen afrit Heerlen-Noord en knooppunt Ten Esschen in de rijrichting Kerensheide is daarmee ook afgesloten. Er worden omleidingsroutes ingesteld die middels bebording bekend worden gemaakt.

Weekend 24 tot en met 27 mei

In het weekend van 24 tot en met 27 mei worden de nieuwe toe- en afrit van de A76 in de rijrichting Aken definitief aangesloten en in gebruik genomen. Vrijdagnacht wordt de aangepaste rijstrookindeling op de A76 in de rijrichting Aken hersteld naar de oorspronkelijke situatie. Zaterdagnacht wordt asfalt en belijning voor de nieuwe toe- en afrit van de A76 aangebracht. Maandagochtend vóór de ochtendspits worden de nieuwe afrit Nuth komende vanuit Kerensheide en de nieuwe toerit 5 Nuth richting Aken in gebruik genomen.

Omleidingsroute vanuit Kerensheide

In de rijrichting komende vanuit Kerensheide en richting Aken wordt afrit Nuth definitief afgesloten. Verkeer vanuit Nuth wordt gedurende het weekend omgeleid via afrit Schinnen, de Nieuwe Nutherweg en de Daelderweg. Tevens zal in de avond en de nachten de rechterrijstrook van de A76 in de rijrichting Aken afgesloten zijn. De linkerrijstrook blijft beschikbaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen