Nieuw hostel gaat op 1 juli open

Nieuw hostel gaat op 1 juli open

Manager Debbie Pool van The Green Elephant tijdens de presentatie van het nieuwe hotelconcept. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Er is geen nieuw beroep ingesteld tegen de omgevingsvergunning voor het luxe hostel The Green Elephant in Wyck. Daarmee is de vergunning volgens de advocaat van de LBG-hotels onherroepelijk geworden.

Vier herenhuizen in de Sint Maartenslaan en een belendend kantoorpand aan de Alexander Battalaan worden verbouwd tot een luxueus hostel met 170 bedden, die in prijs variëren van 12,50 tot 99 euro per nacht.

Eigenaar is La Bergère Hospitality Group van hotelier Rino Soeters, die in Wyck nog drie hotels exploiteert. Hij wist de gemeente ervan te overtuigen dat hij met het zogenaamde glostel opnieuw een uniek concept heeft ontwikkeld. Maastricht staat alleen nog maar nieuwe hotels toe als die kunnen bewijzen dat ze een nieuwe doelgroep aanboren.

Volgens de stichting Bewonersbelangen Alexander Battalaan en twee omwonenden die op eigen titel procedeerden, is de cijfermatige onderbouwing van dat concept veel te vaag. Ze vrezen overlast en tekenden bezwaar aan tegen de vergunningverlening maar dat werd door de gemeente afgewezen. Ook bij de rechter kregen ze geen gelijk. The Green Elephant gaat op 1 juli open.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen