Fortuna laat te veel kansen liggen om Utrecht te vloeren

Print
Fortuna laat te veel kansen liggen om Utrecht te vloeren

Afbeelding: VI Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Fortuna heeft een grote kans om zich op eigen kracht definitief veilig te spelen laten liggen. De Sittardenaren misten veel kansen in Utrecht en kregen uiteindelijk de rekening gepresenteerd: 2-1.

Fortuna keek zoals gebruikelijk in uitwedstrijden alweer snel tegen een achterstand aan. Gyrano Kerk schoot knap raak. Zo effectief als Utrecht voor de dag kwam, zo slordig sloeg Fortuna met de kansen om. Voor de 1-0 kreeg Stokkers al een kans, na de tegentreffer kregen Balic, Diemers en El Messaoudi de bal er niet in.

Lees ook: Fortuna laat kans(en) liggen, maar toonde buitenshuis flair

Het was dat doelman Jensen zich net voor rust verkeek op een schot van Balic, anders waren de Sittardenaren zelfs met een achterstand gaan rusten.

Grote kansen
Na rust begon Utrecht aanvankelijk iets beter, maar ook daarna had Fortuna grote kansen op doelpunten. Finn Stokkers kreeg het op zijn heupen en gaf Jorrit Smeets een niet te missen kans, hij miste toch. De kopbal van El Messaoudi even later was wel perfect, maar doelman Jensen stond zonder dat hij het zelf in de gaten had op de goede plaats.

Kerk was aan de andere kant wel trefzeker van dichtbij daarmee Fortuna in mineur achterlatend. De gasten gingen daarna op jacht naar de gelijkmaker waardoor Utrecht ruimte kreeg. De mannen van Dick Advocaat profiteerden daar niet van, maar ook Fortuna kon geen vuist meer maken  - al schoot Lamprou in blessuretijd nog in het zijnet - waardoor de 2-1 bleef staan.