Jongetje (9) dood aangetroffen in asielcentrum, vijf arrestaties op verdenking van moord

Print
Jongetje (9) dood aangetroffen in asielcentrum, vijf arrestaties op verdenking van moord

Het asielcentrum in Broechem Afbeelding: Kos/AD

Een 9-jarig Palestijns jongetje is woensdagmiddag dood aangetroffen in het asielcentrum in het Belgische Broechem. Vijf jonge asielzoekers zijn gearresteerd. Er loopt een onderzoek wegens een vermoeden van moord.

Het Palestijnse jongetje verbleef samen met zijn 26-jarige moeder in het opvangcentrum. Maandagavond werd de jongen rond 22.00 uur daar voor de laatste keer gezien. Hij reed toen met zijn fiets in het centrum rond. De fiets werd teruggevonden, maar van de jongen ontbrak ieder spoor.

De federale recherche startte een onderzoek naar ‘een verontrustende verdwijning’ en pakte dinsdag al enkele mensen op. Het gaat om Palestijnse jongeren die eveneens in het asielcentrum verblijven. Uit hun verklaringen werden de speurders echter niet veel wijzer.

Zoekactie

Daarom werd woensdagmiddag besloten om een zoekactie op het terrein van het asielcentrum in Broechem te houden. Iets voor 16.00 uur werd het lichaam van het jongetje teruggevonden in een gracht van het opvangcentrum. De gracht was gelegen achter één van de hangars. Het lijkt uitgesloten dat de jongen daar op eigen houtje is terechtgekomen of door een ongeval in de gracht terechtkwam.

Kristof Aerts van het Antwerpse parket: ,,De onderzoeksrechter, het parket en de wetsdokter (patholoog, red.) zijn ter plaatse geweest. In het kader van het onderzoek zijn op dit moment vijf mensen van hun vrijheid beroofd en ze zullen nog verhoord worden.”

Hoe de jongen om het leven is gekomen, zal pas donderdag blijken na een lijkschouwing.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen