Politie stopt healingsessie na dood Hongaar

Print
Politie stopt healingsessie na dood Hongaar

Ayahuasca wordt in de Opiumwet als harddrug beschouwd. Afbeelding: iStock

De politie heeft woensdagavond ingegrepen bij een healingsessie in een woning in Eersel, waarbij de verboden harddrug ayahuasca werd gebruikt.

Er zijn vier verdachten aangehouden; het zijn volgens de politie organisatoren en betrokkenen bij de organisatie. Bij de ceremonie in de Nieuwstraat in Eersel waren nog eens twaalf mensen aanwezig.

De Eindhovense recherche vermoedt dat er een relatie is met de dood van een 31-jarige Hongaar, die enkele weken geleden had deelgenomen aan een eerdere healingsessie in de woning. De politie denkt dat hij daar ayahuasca heeft gebruikt. De stof bevat dimethyltryptamine (DMT) en wordt in de Opiumwet als harddrug beschouwd.

Volgens de kliniek voor verslavingszorg Jellinek is ayahuasca een Zuid-Amerikaanse hallucinogene drank. Het middel draagt volgens gebruiken van indianen bij aan een geestelijke en lichamelijke reiniging.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen