Protest tegen Tihange in Brussel

Print
Protest tegen Tihange in Brussel

Opnieuw protest tegen Tihange 2 en Doel 3. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Stop Tihange Nederland houdt een protestactie op zondag 12 mei in Brussel. Vanuit Maastricht rijden bussen naar de Belgische hoofdstad.

Op die dag wordt er door de Belgische protestbeweging Hart boven Hard een brede manifestatie gehouden van ‘ongebonden, maar bezorgde burgers’, waarmee de volgende regering wordt gevraagd een andere weg in te slaan. In deze manifestatie is ook een blok ingeruimd voor mensen die tegen het nog langer in bedrijf houden zijn van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 en vragen om onmiddellijke sluiting. De Vereniging Stop Tihange Nederland heeft besloten zich bij deze manifestatie aan te sluiten.

Vanuit Maastricht zal een bus naar Brussel rijden. Meerijden kost 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen. Vertrek is om 11.30 uur aan de achterzijde van het NS-station aan de Meerssenerweg. Opgeven kan via stop.tihange.nl@gmail.com. Het inschrijfgeld kan worden gestort op rekeningnummer NL30 TRIO 0338 9015 90 t.n.v. Stop Tihange Nederland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen