Alie de Boer genomineerd als wetenschapstalent

© ANP XTRA

De Maastrichtse wetenschapper Alie de Boer (1989) is genomineerd door New Scientist voor de titel grootste wetenschapstalent van Nederland en Vlaanderen.

redactie

Het werkterrein van de in totaal 25 genomineerden is zeer divers. De Boer bekijkt hoe je wetenschappelijk kunt vaststellen of voeding juridisch gezien veilig en gezond is. Ze zoekt bijvoorbeeld antwoord op de vraag hoe je de gezondheidseffecten van een geheel product in kaart kunt brengen. Betere wet- en regelgeving in combinatie met nieuwe onderzoeksmethoden zorgt er enerzijds voor dat consumenten meer worden beschermd en anderzijds dat bedrijven betere voeding ontwikkelen. Het publiek kan via www.newscientist.nl/talent stemmen en zo meebepalen welke wetenschapper zich op 31 mei tot Wetenschapstalent 2019 kroont. De online stembus is open tot en met 6 mei.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal