Alie de Boer genomineerd als wetenschapstalent

Print
Alie de Boer genomineerd als wetenschapstalent

Afbeelding: ANP XTRA

Maastricht / Itteren -

De Maastrichtse wetenschapper Alie de Boer (1989) is genomineerd door New Scientist voor de titel grootste wetenschapstalent van Nederland en Vlaanderen.

Het werkterrein van de in totaal 25 genomineerden is zeer divers. De Boer bekijkt hoe je wetenschappelijk kunt vaststellen of voeding juridisch gezien veilig en gezond is. Ze zoekt bijvoorbeeld antwoord op de vraag hoe je de gezondheidseffecten van een geheel product in kaart kunt brengen. Betere wet- en regelgeving in combinatie met nieuwe onderzoeksmethoden zorgt er enerzijds voor dat consumenten meer worden beschermd en anderzijds dat bedrijven betere voeding ontwikkelen. Het publiek kan via www.newscientist.nl/talent stemmen en zo meebepalen welke wetenschapper zich op 31 mei tot Wetenschapstalent 2019 kroont. De online stembus is open tot en met 6 mei.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen