Groen licht voor islamitisch meisjesinternaat in Blerick

Print
Groen licht voor islamitisch meisjesinternaat in Blerick

In het internaat moeten circa twintig meisjes gaan verblijven. Afbeelding: ANP

Blerick -

De Stichting Islamitisch Centrum Venlo mag in een voormalig kantoorpand aan de Alberickstraat in Blerick een meisjesinternaat realiseren. De gemeente Venlo verleent de benodigde vergunning.

Volgens de gemeente Venlo staat niet vast dat het initiatief een negatieve invloed heeft op het woon- en leefklimaat in de omgeving. Ook sluit het meisjesinternaat aan bij de doelstellingen van het gemeentelijk beleid en kan dit een positieve bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de wijk Vastenavondkamp.

Godsdienstles

De Stichting Islamitisch Centrum Venlo (SICV) heeft sinds de jaren negentig al een jongensverblijf in de Rutgerusgang in Blerick en wil haar activiteiten uitbreiden in het gebouw Alberickstraat 3C. Dit ligt naast basisschool Mikado. Plan is dat in het eigen pand aan de Alberickstraat doordeweeks circa twintig meisjes van circa 12 tot 18 jaar oud gaan verblijven. De meisjes gaan overdag naar de middelbare school. In het internaat krijgen ze buiten schooltijd onder andere godsdienstles en huiswerkbegeleiding.

In maart 2018 uitten circa driehonderd mensen in een brief aan het gemeentebestuur hun zorgen over het internaat. Zo zou er door het initiatief groepjesvorming in de wijk ontstaan. Bestuursvoorzitter Hans Soentjens van Kerobei, waar school Mikado onder valt, vroeg zich ook af of het initiatief past in de wijk.

Huseyin Culdur van initiatiefnemer SICV liet eerder al weten dat zijn stichting geen slechte bedoelingen heeft. „Onze kinderen zijn hier geboren en wij zijn al tientallen jaren in Nederland. Wij willen onze kinderen binnen ons geloof laten leren.”