Kinderen bouwen een WilgenTipi

Print
Kinderen bouwen een WilgenTipi

Met vereende kracht verrees in het nieuwe groengebied ‘Stapakker’ een echte WilgenTipi. Afbeelding: Ron Janssen

Sevenum -

Het eerste idee van de kinderraad van openbare basisschool De Krullevaar in Sevenum, in het kader van groeneducatie en beleving, heeft geleid tot het bouwen van een WilgenTipi. Deze werd donderdag gemaakt door de kinderen in samenwerking met de natuurouders.

Met het nieuwe groengebied ‘Stapakker’ heeft De Krullevaar de mogelijkheid om het perceel te gebruiken, samen met anderen, voor educatieve doeleinden. Dit leidde bij de kinderraad tot allerlei groene ideeën. De WilgenTipi is het eerste idee wat inmiddels is uitgewerkt. Het idee smaakte bij de kinderen duidelijk naar meer. In de toekomst zullen nieuwe initiatieven en ideeën opgepakt en uitgevoerd worden. „Alles om de kinderen nog meer ‘groene vingers’ te laten krijgen”, aldus een woordvoerder van de school.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen