Weert breidt steun voor buitenschoolse opvang kinderen uit

Print
Weert breidt steun voor buitenschoolse opvang kinderen uit

Gemeentelijke steun voor buitenschoolse opvang wordt in Weert uitgebreid. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Gemeentelijke steun voor buitenschoolse opvang wordt in Weert uitgebreid. Niet alleen ouders van peuters maar ook ouders van oudere kinderen kunnen op steun rekenen.

De uitbreiding is bedoeld om onderwijsachterstanden te bestrijden en kinderen gelijke kansen te geven. Ouders die werken of studeren krijgen via een belastingtoeslag een inkomensafhankelijke bijdrage voor kinderopvang of buitenschoolse activiteiten. Voor ouders die geen recht hebben op de belastingtoeslag draagt Weert een steentje bij. Voor peuters gold dit al, voor ouders met oudere kinderen wordt dit nu uitgebreid.

Voor de zomervakantie kunnen de kinderopvangorganisaties Humanitas op drie locaties en Hoera op een locatie aan de slag waar plek is voor 100 kinderen van 4 tot 5 jaar. Dit kan later worden uitgebreid naar meer locaties en leerlingen tot 12 jaar. De kosten worden betaald uit rijksbijdragen die Weert krijgt om onderwijsachterstanden weg te werken. Voor kinderen van laagopgeleide en/of anderstalige ouders zijn al voorzieningen als de stichting leergeld en het sportfonds maar niet alle kinderen worden hiermee bereikt.