Zes inwoners Peel&Maas koninklijk onderscheiden

Print
Zes inwoners Peel&Maas koninklijk onderscheiden

Zes inwoners van Peel&Maas kregen vrijdag een lintje. Afbeelding: ANP

Baarlo / Maasbree / Panningen -

In de gemeente Peel en Maas zijn vrijdag zes mensen koninklijk onderscheiden. Een van hen werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau, de anderen mogen zich lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Baarlo

Tiny Dietz-Janssen (75) coördineert al 32 jaar de tussenschoolse opvang op Openbare Jenaplanschool De Omnibus in Baarlo. Ook was ze vijftien jaar (hoofd)leidster bij peuterspeelzaal De Speeldoos. Ze doet sinds 1995 vrijwilligerswerk bij Baarlo Kreatief en is vanaf 2013 contactpersoon t’ai chi bij de plaatselijke KBO.

Maasbree

Cris Hinssen (57) werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is vooral op carnavalsgebied bijzonder actief, in de provincie maar ook internationaal. Hij is secretaris van de Bond Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) en ambassadeur van zowel de Limburgse Verenigingen van Karnavalsevenementen (LIVEKE) als het Verband der Karnavalsvereine Achener Grenslandkreisse (VKAG). Tevens is hij bestuurslid van de Närrische Europäsche Gemeinschaft (NEG) en carnavalsvereniging Boëte de Paort in zijn geboorteplaats Venlo. Daarnaast zit hij in het bestuur van jeugdkoor De Breetse Krekeltjes in Maasbree en excursiegroep Wings voor mensen met een beperking in Venlo.

Panningen

Al 44 jaar is Jeu Janssen (78) hulpverlener bij de EHBO-afdeling Helden-Panningen. Ook was hij van 1980 tot 2012 bij de Heldense Reddingsbrigade actief als opleider, trainer en later ook instructeur. In die periode was hij tevens official bij de bond voor het Redden van Drenkelingen (KNBRD). Vanaf 2012 werkt Janssen als vrijwilliger bij de voedselbank Peel en Maas.

Ans Stals-Peters (80) zet zich vanaf 1998 als vrijwilligster in voor de parochie OLV van Zeven Smarten en bij het koersballen van de KBO. Tevens is ze elf jaar mantelzorgster en vrijwilligster bij de Stichting Indlu Yethemba in Zuid Afrika.

Ans Nelissen-Teunissen is twintig jaar coördinator van de vrijwillige palliatieve zorg bij stichting Leven rond de dood in Peel en Maas. Daarnaast was ze van 1987 tot 2001 boothoofd en vrijwilligster op het Rode Kruis-schip Henri Dunant. Van 2003 tot 2017 begeleidde de 75-jarige Panningse zorgreizen bij Lindetours. Ze was in die periode ook tien jaar mantelzorgster, is vanaf 2014 actief bij de Hoeskamer Egchel en ze collecteert sinds 1991 voor goede doelen.

Nel Steeghs-Verbugt (75) doet al jarenlang vrijwilligerswerk bij onder meer de Historische Motoren en Tractoren Vereniging (HMT) en bij ruiterclub De Cavaliers. Daarnaast was ze voorzitter van het Ziekentriduüm (1968-1979), de Limburgse Vrouwenbond (1968-1981) en de kring Helden van ZijActief Limburg (1969-1980). Ze zat tevens acht jaar in het parochiebestuur, collecteert sinds 1968 voor goede doelen en zet zich de laatste jaren ook in voor de dorpsdagvoorziening van de KBO en het hospice in Panningen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen