Auto ramt gemeentehuis Harderwijk, bestuurder aangehouden

Print
Auto ramt gemeentehuis Harderwijk, bestuurder aangehouden

De rode Peugeot bij de ingang van het stadhuis van Harderwijk. Afbeelding: Teake Dijkstra

Het gemeentehuis van Harderwijk is donderdagmiddag ontruimd nadat een auto om half drie tegen de ingang was gereden. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend. Het stadhuis is geëvacueerd. De politie kon de vermoedelijke bestuurder aanhouden in een woning in Harderwijk.

Op het gemeentehuis werken tussen de 150 en 200 mensen. Op sociale media zijn foto’s te zien van de rode Peugeot 206 die tegen de glazen pui staat. De aanrijding heeft weinig schade veroorzaakt, zo lijkt het.

Volgens de politie Gelderland is de bestuurder van de auto gevlucht en wordt er naar hem of haar gezocht. Daarbij is een politiehelikopter ingezet. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen en er is geen gevaar voor de omgeving, meldt de politie. Wel wordt het publiek op afstand gehouden.

Auto ramt gemeentehuis Harderwijk, bestuurder aangehouden
Het stadhuis is geëvacueerd. Foto: De Stentor

Wethouder Jeroen de Jong van Harderwijk heeft gereageerd bij De Stentor: ,,Wat er precies is gebeurd, weet ik niet. Het heeft er echter alle schijn van dat het een bewuste actie is. Het is een nogal onlogische plek om van de weg te raken.”

Het plein voor het stadhuis stond vol mensen die naar buiten moesten, maar nu wordt iedereen op afstand gehouden.