Vijftien lintjes uitgereikt in Roerdalen

Print
Vijftien lintjes uitgereikt in Roerdalen

Burgemeester Monique de Boer reikte een lintje uit aan vijftien inwoners van de gemeente Roerdalen. Afbeelding: Pim Ermers

Herkenbosch / Melick / Posterholt / Sint Odiliënberg / Vlodrop / Montfort / Paarlo / Reutje -

In de gemeente Roerdalen zijn vrijdag vijftien mensen koninklijk onderscheiden. Een van hen werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau, de anderen mogen zich lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Herkenbosch

Frans Minkenberg (72) is sinds 1995 actief in de bewonerscommissie Roerdalen. Verder is hij dit jaar zestig jaar lid van Schutterij, Fluit- en Trommelkorps St. Sebastianus waarvoor hij tal van taken verricht. Ook zet hij zich in voor het Kinjer OLS en is hij vrijwilliger in het Limburgs Schutterijmuseum. In 2012 ontving hij de Orde van de Rode Leeuw, de hoogste schuttersonderscheiding.

In 2018 stopte Huub Minkenberg (63) na elf jaar en drie maanden om gezondheidsredenen als gemeenteraadslid in Roerdalen. Hij was jarenlang voorzitter, secretaris en optochtbegeleider bij CV D’n Doal en schreef mee aan de carnavalskrant. Sinds 1997 is de gedecoreerde secretaris van de Stichting Boerebroelof. Ook zette hij zich in voor voetbalvereniging SVH’39 en het herstel van de St. Sebastianuskerk na de aardbeving in 1992.

Jan Raijmakers (82) is sinds maart 2004 voorzitter van ouderenvereniging KBO Herkenbosch. Verder was hij secretaris van het kerkbestuur van de St. Sebastianusparochie Herkenbosch van 1978 tot 1987, secretaris van het schoolbestuur van 1972 tot 1980 en van 1987 tot 2003 secretaris van Harmonie Ons Genoegen. Van 2008 tot 2010 zette hij zich in voor de Wmo-raad van de gemeente Roerdalen.

Jan Smits (52) was in de voormalige gemeente Roerdalen raadslid van april 2002 tot de fusie met de voormalige gemeente Ambt Montfort op 1 januari 2007. Vervolgens was hij nogmaals raadslid van 2010 tot 2018. In april 2018 werd hij benoemd tot wethouder van de gemeente Roerdalen.

Hans Veens (67) was mede-oprichter van Jeugdsoos Amicale en Stichting Hirkebosj haet ’t. Hij is verder twintig jaar vrijwilliger bij Schutterij, Fluit- en Trommelkorps St. Sebastianus. Sinds zijn jonge jaren is hij ook betrokken bij activiteiten van carnavalsvereniging D’n Daol. Verder is hij al twintig jaar actief als verkeersregelaar.

Melick

Henk Simons (73) is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Als onderwijzer en later schooldirecteur heeft hij nieuwe methodes in het basisonderwijs geïntroduceerd zoals het TeamOnderwijs op Maat en Ervaringsgericht onderwijs. Deze voorbeelden werden door veel Nederlandse scholen overgenomen. Hij is verder bijna veertig jaar actief in de jagerswereld, sinds 1974 lid van diverse zangkoren en bestuurslid van de Sint Gregoriusvereniging. Ook is hij al meer dan 25 jaar jurylid tijdens de Melicker carnavalsoptocht.

Odette van der Biezen (57) heeft sinds 1996 voor De Zonnebloem 21 reizen gemaakt als vrijwilliger. Eerst als hoofdverpleegkundige en later als staflid waarbij zij de leiding had over de groep vrijwillige verplegenden en verzorgenden. In 2016 heeft ze haar vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem langzaam overgedragen om meer tijd te kunnen besteden aan haar taken als mantelzorger voor familie, vrienden en bekenden. Ze werkt fulltime als verpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg op consultatiebureaus en asielzoekerscentra.

Michiel van Woerkom (81) was van 2002 tot 2018 (bestuurs)lid van de Vereniging van ouderen en vervroegd gepensioneerden Melick. Als bestuurslid was hij de contactpersoon voor het ouderenkoor. Van dit koor beheert hij al jarenlang het archief. Verder organiseert hij van maart tot en met oktober elke week een fietstocht. Naast zijn baan zorgde hij voor familieleden, zoals een schoonzus die hartpatiënt was. Verder gaf hij vijftien jaar lang lezingen voor de EHBO-vereniging in Melick en was hij veertien jaar lid van het Gemengd Koor in Posterholt.

Theo Zegers (81) was ruim twintig jaar gids voor bezoekers van het Nationaal Park De Meinweg. Verder brengt hij al meer dan 23 jaar elke maandag senioren van thuis naar een huiskamerproject en weer terug. Hij fungeert voor deze senioren als vertrouwenspersoon. Ook helpt hij bij de organisatie van toernooien van Lawntennisvereniging Melick (LTV). Tot 1995 was hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rabobank Melick en daarna tot 2008 lid van de Adviesraad van die bank.

Posterholt

Karin Ridderbeks (59) werd op haar twaalfde lid van het Meisjesgilde, een vereniging die inmiddels is opgegaan in Stichting voor Jeugd en Jongeren. Ze was in diverse rollen actief als bestuurslid, als (hoofd)leidster en verzorgt nog steeds het eten tijdens het zomerkamp. Een bruggenbouwster die altijd met creatieve oplossingen komt. Verder is ze al 22 jaar in diverse rollen actief bij carnavalsvereniging De Biemösje.

Fred van Hal (68) heeft in de schutterswereld diverse functies vervuld en doet dat nog steeds. Zo is hij als jurylid nauw betrokken bij het Oud Limburgs Schuttersfeest en is hij bestuurslid van de Zuid Limburgse Schuttersfederatie. Ook is hij vele jaren lid en sinds 2014 voorzitter van schutterij St. Mathias & Cornelius. Hij is sinds 2013 voorzitter van de Ondernemersvereniging Posterholt, vicevoorzitter van Stichting Sport en Cultuurraad en sinds 1999 beheerder van sporthal De Wieë.

Marcel Peters (60) is al vele jaren actief voor Fanfare St. Wiro uit ’t Reutje. In 1986 werd hij bestuurslid. Sinds 1996 vervult hij de taak van penningmeester en is hij sinds vijf jaar ook vicevoorzitter. Verder is of was hij actief voor Lopersgroep Posterholt, voetbalvereniging St. Odiliënberg en CV De Berggeite.

Sint Odiliënberg

Lies Minkenberg-Triepels (79) is sinds 1980 lid van Fanfare St. Wiro uit ’t Reutje. Ze was dertig jaar bestuurslid en verantwoordelijk voor de toenmalige drumband en jeugdbegeleiding. Vanuit haar werk in de Thuiszorg is ze erg betrokken bij de palliatieve zorgverlening voor diverse mensen in Paarlo. Ook bij allerlei andere activiteiten in Paarlo is ze betrokken. Ze was bijvoorbeeld een van de initiatiefnemers rond de oprichting van WhatsApp-buurtpreventie voor de buurtschap.

Marcel Peters (60) is al vele jaren actief voor Fanfare St. Wiro uit ’t Reutje. In 1986 werd hij bestuurslid. Sinds 1996 vervult hij de taak van penningmeester en is hij sinds vijf jaar ook vicevoorzitter. Verder is of was hij actief voor Lopersgroep Posterholt, voetbalvereniging St. Odiliënberg en CV De Berggeite.

Vlodrop

Günther Ohlenforst (74) is al meer dan vijftig jaar actief als bestuurslid, voorzitter, secretaris of penningmeester voor diverse verenigingen, waaronder Jagersvereniging St. Hubertus, de Wildbeheereenheid Roerstreek, Handboogvereniging Midden-Limburg en CV de Beerbök. In 1997 was hij medeoprichter van Stichting Faunabeheer Nationaal Park de Meinweg. Sinds de oprichting is hij bestuurslid. Verder is hij voorzitter sinds de oprichting van de Vlodropse jachthoornblazersgroep in 2001.

Henk van Elmpt (68) zorgde 34 jaar voor zijn familie. Zijn moeder overleed in 1984. Sindsdien zorgde hij voor zijn vader, twee verstandelijk gehandicapte broers en twee verstandelijk gehandicapte zussen die allemaal nog thuis woonden. Hij zegde hiervoor zijn baan als douanier op. Zijn vader is in 1999 overleden en een van de broers in 2005. Verder is hij vrijwilliger voor de parochie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen