Tien gedecoreerden in de gemeente Leudal

Print
Tien gedecoreerden in de gemeente Leudal

Afbeelding: ANP

Baexem / Grathem / Heythuysen / Horn / Neer / Neeritter / Roggel -

Tien inwoners van de gemeente Leudal hebben vrijdag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Drie inwoners werden benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau, zeven inwoners werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Baexem

De 72-jarige Willy Rooswinkel is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De voormalig commercieel directeur van ijsfabrikant Black Benelux is onder meer actief bij CV De Plekploasters en voorzitter van seniorenvereniging Sint Joseph. Ook is hij initiatiefnemer van het Ambachtelijk IJscentrum in Wageningen.

Grathem

René Schreurs (70) is sinds vrijdag lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn activiteiten bij onder meer schutterij Sint Severinus en harmonie St. Agatha.

Heythuysen

Al sinds 2006 is Bep Eijmael-van Wietingen (75) beheerder van de bibliotheek in zorgcentrum De Kreppel. In het verleden vervulde ze vrijwilligersfuncties bij onder meer de Open Jeugd Club en de Hulptelefoon Roermond. Ze was raadslid in de voormalige gemeente Heythuysen en van 1998 tot 2012 politiek actief voor de fractie Ronduit Open. Ze mag zich lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Roel Rijks (35) is oprichter van het comité Ereschuld Onderscheidingen en van het Onderscheidingen Forum. Hij is tevens bestuurslid bij de stichting Herdenkingsmonument Militairen en initiator van het project ‘een veteraan in de klas’ bij scholengemeenschap St. Ursula. Hij kreeg vrijdag door de minister van Defensie in Den Haag de versierselen uitgereikt die horen bij de titel ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Horn

Henry Honné (56) is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was in het verleden vrijwilliger bij de stichting Hartpatiënten Nederland en voorzitter van de ouderraad van scholengemeenschap St. Ursula. Hij vervulde bestuursfuncties bij de Rotary Club Leudal en is mede-initiator van het Breincafé Horn.

De 69-jarige Thijs Nijskens is al jarenlang penningmeester van harmonie De Drie Horens en mede-oprichter van de stichting Kunst en Cultuur Horn. Hij is tevens voorzitter van de politieke partij Samen Verder. In het verleden was hij penningmeester van vv De Sjaopsköp. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Neer

Mia Pouls-Wanten (83) zet zich al jarenlang in voor gymclub ’65. Ook is ze vrijwilliger bij Hornerheide in Horn. In het verleden konden het Kindervakantiewerk Neer, dameskoor Zivorne en gemengd koor Vocante op haar inzet rekenen. Voor haar activiteiten is ze benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Neeritter

Binnen voetbalvereniging Veritas heeft de 65-jarige Henk Naus al verschillende bestuursfuncties bekleed, naast zijn activiteiten in het verleden als jeugdleider en scheidsrechter. Tussen 1976 en 1994 was hij penningmeester van Jong Nederland Neeritter. Sinds vrijdag is hij lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Roggel

Thea van Eijkelenburg-Teeuwen (57) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is medeoprichter en voorzitter van de stichting Dorpsraad Roggel. Ze zet zich tevens in voor de Vrouwennetgroep Palladyum, de werkgroep Goede Doelen Roggel en Heibloem. Tussen 1991 en 2008 was ze, als eigenaar van een tennishal, organisator van het seniorentennis in Roggel. Ook was ze politiek actief.

Carmen Nazarski (64) is vrijwilliger bij omroep ML5, actief bij zanggroep Eige Wies en initiatiefnemer van de ‘Lunchclub Roggel’. Bij theaterhoeve Horckerhof is ze vrijwilliger. Tussen 1995 en 2001 was ze gemeenteraadslid in de voormalige gemeente Roggel en Neer. Voor haar werkzaamheden is ze benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.