Lezing over Noord-Korea in bibliotheek

Print
Lezing over Noord-Korea in bibliotheek

Afbeelding: Bibliotheek Landgraaf

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Marc Roth neemt de toehoorder in zijn lezing van dinsdag 7 mei, mee naar het meest gesloten land ter wereld.

In deze lezing toont hij aan dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’.

Aandacht is er ook voor Pyongyang. De hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land transformeert zich de laatste jaren tot een ‘socialistische sprookjesstad’ in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit is ook te zien op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. „Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime”, geeft Marc Roth hierbij aan.

Geïnteresseerden zijn om 19.30 uur welkom in bibliotheek Landgraaf, vestiging Burgerhoes. Aanmelden: www.bibliotheeklandgraaf.nl of 045-5695660.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen