Toneelgroep Ambras speelt drie eenakters in Theater Landgraaf

Print
Toneelgroep Ambras speelt drie eenakters in Theater Landgraaf

Afbeelding: Toneelgroep Ambras

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Toneelgroep Ambras speelt weer. Vrijdag 10 mei geeft de Schaesbergse toneelvereniging een uitvoering in Theater Landgraaf. Op het programma staan drie eenakters onder de noemer ‘3 x Zoeërvleesj’.

De drie stukken zijn totaal verschillend, maar ze hebben een gezamenlijk thema: zoeërvleesj. In alle drie de scènes komt dit Limburgse gerecht letterlijk en figuurlijk voor. In De nach is nog zoeë laank geniet een schilder tijdens de pauze van zijn lunch… en ook van de huisbazin. Broers vertelt het tragikomische verhaal van twee mannen, die maar niet los kunnen komen van hun moeder en haar kookkunsten. En in Airmiles probeert een moeder de sleur van het gezinsleven te ontvluchten, terwijl ze voor een maand eten in de koelkast achterlaat.

Humor en de tragiek van het leven liggen in alle drie de eenakters dicht bij elkaar. Net als op een bord met zuurvlees: het stoofvlees met bruine saus oogt heel saai en alledaags, maar als het op de goede wijze wordt opgediend, is juist heel smakelijk. De hoofdpersonen in de drie eenakters zijn allemaal op hun eigen wijze op zoek naar de smakelijke kant van het leven. Dat pakt soms zeer komisch uit, maar kan ook heel indringend zijn. De drie eenakters worden afgewisseld met luisterliedjes van Heidi Brauers en Leo Crombach.

De uitvoering 3 x Zoeërvleesj begint op 10 mei om 20.00 uur in Theater Landgraaf. Kaarten zijn voor € 8,50 te koop bij het theater.