Harmonie haalt The Supremes exclusief naar Venlo

Print
Harmonie haalt The Supremes exclusief naar Venlo

Twee van de drie zangeressen zongen in de originele Supremes. Afbeelding: Harmonie Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Philharmonisch Gezelschap Venlo haalt The Supremes naar Venlo. Het optreden op 15 juni in de Maaspoort is het enige concert van de Amerikaanse souldiva’s in Nederland.

Diana Ross, Florence Ballard en Mary Wilson zijn er allang niet meer bij. Maar hun beoogde opvolgsters houden de erfenis van The Supremes levend. Twee van hen, Scherrie Payne en Susaye Greene, maakten vanaf 1973 deel uit van de line-up en vormden een trio met Mary Wilson, de enige overgebleven Supreme van het eerste uur. Na het afscheid in 1977 gingen ze aanvankelijk als duo verder om vervolgens in 1986 de draad weer op te pakken onder de naam ‘The Former Ladies of The Supremes. Jean Terrell maakte de bezetting compleet, zij werd in 1993 opgevolgd door Joyce Vincent. Saillant detail is dat het trio in deze samenstelling eigenlijk was voorbestemd om in 1977 een doorstart te maken, maar Motown koos er alsnog voor om The Supremes te ontbinden.

Twee van de drie Supremes die op 15 juni in de Maaspoort optreden, zijn dus ‘origineel’. Daarmee krijgen de klassiekers die ze zingen ook een authentieke klank. Wereldhits als ‘Where did our love go’, ‘Baby Love’ en ‘Stop! In the name of love’ worden uitgevoerd met Mad Men, de vaste begeleidingsband van het Amerikaanse trio. De Hermenie zal ook zelf een bijdrage leveren aan het staconcert, dat om 20.15 uur begint. Kaarten à 25 euro zijn te koop via www.maaspoort.nl en www.harmonie-venlo.nl