Benzine in jerrycans van auto die betrokken is bij ongeluk op A73

Print
Benzine in jerrycans van auto die betrokken is bij ongeluk op A73
Smakt -

In de jerrycans die de politie vond in een auto, die donderdag betrokken was bij een ongeluk op de A73, zit vermoedelijk benzine. De twee inzittenden zitten nog vast.

Wat de twee van plan waren met de jerrycans is nog onderwerp van onderzoek door de politie.

Ongeluk

Het ongeluk gebeurde rond drie uur in de nacht van woensdag op donderdag tussen Venray en Vierlingsbeek. Een auto haalde op hoge snelheid een politiewagen in en veroorzaakte even later een ongeluk. Daarbij liepen de twee inzittenden verwondingen op.

Lees ook: Twee arrestaties na nachtelijk ongeluk op A73, snelweg weer open

De twee werden naar het ziekenhuis gebracht. In hun auto vond de politie meerdere jerrycans met vloeistof. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat het vermoedelijk om benzine gaat. De inzittenden zijn na het ongeluk aangehouden. De snelweg was donderdagochtend in de richting van Nijmegen urenlang dicht vanwege politieonderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident of mensen die de auto van de verdachten mogelijk hebben gefilmd met een dashcam. In het bijzonder wil de politie graag in contact komen met de bestuurder van een vrachtwagen die op het moment van het ongeluk werd ingehaald door de auto van de verdachten. Hij of zij is mogelijk een belangrijke getuige.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen