Hiddema: aanblijven Otten nu heel erg moeilijk

Print
Hiddema: aanblijven Otten nu heel erg moeilijk

Theo Hiddema. Afbeelding: ANP

Het aanblijven van Henk Otten wordt nu heel erg moeilijk, vindt Tweede Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie (FVD).

Otten is lid van het partijbestuur en beoogd fractievoorzitter van de partij in de Eerste Kamer. Hij geldt als de grote man naast partijleider Thierry Baudet.

Lees ook: Henk Otten (FVD) op zijspoor na betaling aan zichzelf

,,Er blijft altijd iets hangen’‘, aldus Hiddema. Hij bevestigde de berichtgeving dat Otten een geldbedrag van de partij naar zichzelf heeft overgemaakt: ,,We hebben dat geprobeerd stil te houden omwille van de reputatie van Otten.’‘

Het bestuur maakte bezwaar tegen de donatie, waarop Otten het geld terugstortte.

Hiddema spreekt van een vertrouwensbreuk, waardoor Otten niet meer in het bestuur kan bliven. Otten is ook beoogd fractievoorzitter van FVD in de Eerste Kamer. Of hij die positie in de senaat op zich neemt, is aan hem zelf, vindt Hiddema. Hij wil als ,informateur'' optreden tussen Baudet en Otten als die moeten samenwerken als leiders van de FVD-fracties in de twee Kamers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen