Burgemeester Leurs van Stein wint advies in over uitslag verkiezingen

Print
Burgemeester Leurs van Stein wint advies in over uitslag verkiezingen

Afbeelding: ANP

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers -

Burgemeester Marion Leurs-Mordang van Stein beslist op zijn vroegst in de loop van volgende week of er hertelling komt van stemmen die zijn uitgebracht in de kern Elsloo.

Ze laat ambtenaren uitzoeken welke vervolgactie mogelijk en wenselijk is na de kritiek van CMB-raadslid Jack Meijers over de uitslag bij stemlokaal 12. Daar zijn volgens Meijers door verwisseling van een formulier zo’n honderd stemmen te weinig toegekend aan zijn dochter Fabiënne als kandidaat voor Forum voor Democatie. Haar vader dook in de stukken nadat een raadslid van DOS vragen had gesteld over het late tijdstip waarop uitslagen op lijstniveau op de verkiezingsdag zelf dag bekend waren geworden.

Conclusie

Vergelijking van processen-verbaal van diverse stemlokalen brachten hem tot de conclusie dat aan tenminste twee kandidaten niet het correcte aantal uitgebrachte stemmen was toegekend. Hoewel een eventuele correctie geen gevolgen zal hebben voor de uiteindelijke zetelverdeling wil Meijers uit principe helder hebben of er iets fout is gegaan en waardoor.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat van hertelling zeker nog geen sprake is en dat Leurs in afwachting is van een ambtelijk advies.