Acht inwoners Horst aan de Maas koninklijk onderscheiden

Print
Acht inwoners Horst aan de Maas koninklijk onderscheiden

Uitreiking van het lintje aan Ger Hoex in Kronenberg. Afbeelding: gemeente Horst aan de Maas

Grubbenvorst / Hegelsom / Kronenberg / Melderslo / Sevenum / Tienray -

In de gemeente Horst aan de Maas zijn vrijdag acht mensen koninklijk onderscheiden. Ze werden allen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Grubbenvorst

Jo Bongartz (77) is van veel markten thuis. Van 1985 tot 1988 was hij voorzitter van Tennisclub Grubbenvorst. Sinds 1995 bekleedt hij diverse functies bij Venloos Gemengd Koor Zanglust. Daarnaast was hij bijna twintig jaar betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse Proms concert van Stichting Proms Noord-Limburg, waarvan hij van 2003 tot 2017 voorzitter was. Daarnaast was hij van 2004 tot 2008 lid van de werkgroep die activiteiten ontwikkelt bij Speelpark Klein Zwitserland. Ook is hij sinds 2010 bestuurslid en tekstschrijver voor Stichting Mededelingen, het plaatselijke dorpsblad.

Pierre Hanegraaf (78) zet zich sinds 1992 in voor mensen met een verstandelijke beperking, onder meer door hen te ondersteunen en begeleiden op dagtochten. Eerst voor Stichting De Wendel en aansluitend voor Stichting Breek-Uit. Daarnaast was hij van 1992 tot 2008 bestuurslid bij het Grubbenvorster Mannenkoor. Ook nam hij tien jaar de verzorging van een ernstig zieke buurvrouw op zich. Na haar overlijden in 2016 heeft hij nog altijd oog en oor voor een van haar gehandicapte kinderen.

Hegelsom

Hay Janssen (63) is een clubicoon bij de Hegelsomse Volleybal Club (HVC). Sinds 1986 is hij, in verschillende functies (bestuurslid, voorzitter, coach/trainer) van onschatbare waarde voor de club. Daarvóór was Janssen al tien jaar actief bij stichting Jong Nederland Horst en VV Hegelsom. Tot slot is hij sinds 2014 voorzitter van Stichting De Braak, de straat waar hij woont.

Kronenberg

Ger Hoex (64) is sinds 2002 steunpilaar binnen het bestuur van stichting Gemeenschapsvoorzieningen Kronenberg. Hij is hier actief als secretaris en penningmeester. Daarnaast is hij in de jaren tachtig enkele jaren secretaris geweest van kegelclub Karraed. Ook was hij enkele jaren penningmeester van de afdeling voetbal van SV Kronenberg. Daarnaast was hij van 1993 tot 2004 penningmeester van Stichting Oogstcorso Kronenberg.

Melderslo

Ger Driessen (83) is al sinds jonge leeftijd actief als vrijwilliger. Van 1954 tot 1969 was hij secretaris van de Jonge Boeren en Tuindersbond afdeling Melderslo. In jaren tachtig en negentig maakte hij zich verdienstelijk als lid en voorzitter van de Raad van Toezicht van Rabobank Melderslo en diens opvolgers. Daarnaast was en is hij actief bij Gemengde Zangvereniging Merula, de KBO afdeling Melderslo, als organisator van het koersballen, als vrijwilliger bij Museum De Locht en is hij sinds 2003 betrokken bij de Parochie H. Oda Melderslo.

Sevenum

Huub Steeghs (79) zich ingezet voor de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden: als secretaris van de regio Noord- en Midden-Limburg (1988-2013), als ledenraadslid van de landelijke vereniging (1993-2008) en van 2008 tot 2018 als lid van het hoofdbestuur. Daarnaast was hij onder meer van 1998 tot 2003 bestuurslid en lid van de reiscommissie van Mannenkoor Die Sevensanghers en is hij nu al ruim tien jaar als vrijwilliger verbonden aan De Maaltijdservice en bezorgt hij warme maaltijden in Sevenum.

Jan Wijnen (66) was bijna twaalf jaar lang lid van de gemeenteraad. Eerst in Sevenum, later ook in Horst aan de Maas. In Sevenum is hij daarnaast sinds 2006 bestuurslid bij de stichting Vrienden van Christopher, een stichting die zich inzet voor armoedebestrijding in UE-Ghana. Daarnaast is hij sinds 2015 vrijwilliger bij en penningmeester van Stichting Siham. Deze stichting brengt inwoners van de gemeente Horst aan de Maas in contact met oud- en nieuwkomers. Ook is hij sinds 2017 vrijwilliger / re-integratiecoach bij Stichting Exodus, een vereniging die als doel heeft de kansen van (ex-)gedetineerden op een geslaagde terugkeer in de samenleving te vergroten.

Tienray

Hay van Rijswick (64) is vanaf 1986 - met een korte onderbreking - actief als vrijwilliger voor carnavalsvereniging De Geiten in Tienray, als vorst (1986 en 1988 tot 2004), als voorzitter (1992 tot 2013) en als vrijwilliger (1992 tot heden). Daarnaast is hij vanaf 1990 vrijwilliger bij voetbalvereniging Sporting ST (voor de fusie met voetbalvereniging Swolgense Boys TOP ’27). Tot slot verleent hij vanaf 2005 hand- en spandiensten bij diverse evenementen die georganiseerd worden door OJC Gaellus, het jongerencentrum van Tienray.